Praktisch perspectief

Perspectief tekenen voor de beginnende en gevorderde schilder

Vind je perspectief tekenen lastig? Zie je dat er iets niet klopt in je tekening, maar weet je niet wat? Wil je weten hoe je met eenvoudige hulpmiddelen meer diepte in een schilderij brengt? Bestel dan het werkboek Praktisch perspectief.

Ik help schilders om hun technische vaardigheden te vergroten en talenten te ontwikkelen. Mijn leerlingen help ik het beste uit hun zelf te halen door ze persoonlijk te begeleiden. Ook bij mijn online cursussen krijg je persoonlijke begeleiding en aandacht als dat nodig is. Daarmee leer jij hoe je nog mooiere schilderijen maakt en je eigen stijl ontwikkelt.

Praktisch perspectief

Perspectief tekenen, het is een ‘hoofdpijn dossier’ van veel schilders. Perspectief tekenen zou moeilijk zijn en door velen wordt er een beetje omheen gewerkt. Er wordt op het gevoel getekend en als het er geloofwaardig uit ziet, dan zal het wel kloppen. Helaas klopt het vaak net niet. En dat is jammer.
Je kent het vast wel: je kijkt naar een tekening of schilderij en ziet dat er iets niet klopt, maar je weet niet wat er niet klopt. Die onvolkomenheden komen meestal voort uit het feit dat we geneigd zijn om te tekenen wat we dénken te zien. Zonder goed te kijken zegt ons brein wat we op papier moeten zetten. Terwijl als je beter op de hoogte bent van de regels van het perspectief, je beter begrijpt wat je ziet. Hierdoor ben je je brein een stapje voor. Een beetje basiskennis van het perspectief maakt tekenen dus makkelijker.

Ben jij er aan toe om je basiskennis over perspectieftekenen te vergroten? Wil jij leren hoe je tekenen met diepte makkelijker kunt maken? Doe dan mee!

Bestel het werkboek Praktisch perspectief

In het werkboek Praktisch perspectief leer je

  • Tekenen met een of twee verdwijnpunten
  • Hoe je perfecte cirkels en bogen in perspectief tekent
  • Ingewikkelde objecten terug brengt tot basisvormen die je wel kunt tekenen
  • Hoe je om moet gaan met verkorting
  • Op welke manieren je naast lijnperspectief nog meer diepte suggereert in je schilderijen

Dit werkboek helpt je de basisbeginselen van het perspectief beter begrijpen en toe te passen. Het staat vol met voorbeelden en tekeningen om zelf na te maken, aan te vullen of zelf te bedenken. Zonder wiskundige of ingewikkelde theorieën, alleen praktische informatie die je als tekenaar of schilder meteen toe kunt passen.
Wil je toch nog een beetje extra uitdaging? Dan vind je achterin dit werkboek nog twee extra lessen voor gevorderden. Bestel het werkboek nu!

Het werkboek is € 9,-  incl. btw en wordt geleverd als PDF om te downloaden.

Bonus!
Naast alle uitleg over het tekenen met perspectief vind je in dit werkboek extra tips om met kleur en toonwaarde diepte in je schilderijen te brengen.

Bestel het werkboek Praktisch perspectief

Hoe werkt de aanschaf van het werkboek praktisch gezien?

Klik op de bestel knop, je komt dan in de webshop. Rond je bestelling af door het invullen van je gegevens en de betaling te voldoen via Ideal. Nadat je je hebt betaald ontvang je direct je een e-mail om het werkboek als PDF te downloaden. Let op: deze link werkt slechts eenmaal. Je kunt zelf kiezen of je het werkboek uit print of digitaal leest en tekent op los papier of schetsboek.

Heb je een vraag of kom je er niet uit, kun je je vraag stellen via het mailadres dat in het werkboek wordt vermeld. Je krijgt dan in principe de zelfde dag nog antwoord. Na 20.00 uur ’s avonds mag je me ook bellen als je dat fijner vindt. Het telefoonnummer vind je in het werkboek.

Bestel het werkboek Praktisch perspectief
Volg figuratief schilderen op Facebook
Bekijk het LinkeIn profiel van Roos van der Meijden
Volg figuratief schilderen op YouTube
Volg figuratief schilderen op instagram