Beschrijving

Workshop lino snijden

Natuurlijk kun je een kerstkaart kopen, maar hoe leuk is het om er zelf één te maken? Druk je eigen (kerst) kaart van een zelfontworpen linosnede.

Op zaterdag 23 november kun je onder leiding van Roos van der Meijden je eigen linosnede maken. Je maakt hierbij een ‘stempel’ van een lino mat door gebruik te maken van gutsen. Met de pers kunnen we direct afdrukken maken en je leert technieken om zelf thuis af te drukken. De afdrukken kun je gebruiken als kerstkaart of als kunstwerkje in een lijstje.

Je kunt tijdens de workshop kiezen voor een eigen gemaakt ontwerp of uit een van de voorbeelden. In de ochtend staat het maken van een goed ontwerp centraal. Ook het werken met meerdere kleuren in 1 ontwerp komt aan bod. Daarna gaan we het ontwerp overbrengen op het lino-matje en kan er begonnen worden met snijden.

In de middag maken we het snijden af en gaan we afdrukken maken. Hiervoor zijn verschillende inkten, papiersoorten en kaarten beschikbaar.

Lino snijden is niet moeilijk, maar vergt wel wat concentratie en zorgvuldigheid. Deze workshop is daardoor geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

De workshop vindt plaats bij Brugman-Art in Voorburg en duurt van 10:00 tot 16:30 uur. Rond 12:30 uur is er een lunchpauze. De lunch is niet inbegrepen, maar in de omgeving zijn, indien nodig, winkels waar je een lunch kunt kopen. Wel inbegrepen bij de workshop zijn alle benodigde materialen, koffie/thee en wat lekkers.

De prijs van deze workshop is 75 euro per persoon.