Online lesmateriaal

Leer beter schilderen met de online schilderlessen

Handleiding olieverf

De vet-over-mager regel in de praktijk

Online cursus Kleur en Kleurenleer

Leer beter kleuren kiezen en mengen
in drie weken

DIY Schilderen

Hét E-book voor de beginnende schilder

Praktisch perspectief

Tekenen met diepte eenvoudig uitgelegd

Online lesmateriaal en schilderlessen
voor beginners en gevorderden

Speciaal voor iedereen die niet in de gelegenheid is om de schilderlessen bij te wonen heb ik online lesmateriaal ontwikkeld. Lesmateriaal dat je kunt downloaden om thuis uit te lezen, leren en proberen. Er zijn verschillende producten.

Voor beginnende schilders is er het E-book DIY Schilderen. In 10 hoofdstukken leer je alles wat je moet weten over het schilderen met olie- of acrylverf. Heb je een KoboPlus abonnement, dan lees je dit boek gratis.
Wil jij meer eenheid krijgen in je kleurgebruik? Je ideale palet samenstellen? Wil jij kleuren mengen die beter bij elkaar en je schilderij passen? Volg de online cursus Kleur en Kleurenleer. Een cursus van drie weken over kleuren mengen, kleurenleer en het samenstellen van jouw palet.
Bij het schilderen met olieverf is belangrijk om te werken volgens het principe van vet-over-mager. Doe je dit niet, of niet goed, dan ontstaan er problemen. Een schilderij gaat barsten, verkleuren of erger nog: het laat los van je doek! Leer nu hoe jij de vet-over-mager regel toe past in de praktijk met de handleiding olieverf.
Ben jij ook zo iemand die altijd verstrikt raakt in de regels van het perspectief tekenen? Blijf je moeite houden met het realistisch weergeven van diepte? Dan is het werkboek Praktisch perspectief er voor jou. Met dit werkboek leer je met eenvoudige uitleg beter perspectief tekenen.

Hoewel al deze lessen bedoeld zijn om thuis zelf mee aan de slag te gaan, hoef je het niet zonder hulp te doen. Kom je er niet uit, of heb je vragen? Dan ben ik er altijd om je te helpen. Zo vaak als je wilt. In het lesmateriaal lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Maak gratis kennis met figuratiefschilderen.nl

Download het 5-stappenplan met de checklist om je schilderijen te verbeteren

Ja, ik wil het 5 stappenplan
Volg figuratief schilderen op Facebook
Bekijk het LinkeIn profiel van Roos van der Meijden
Volg figuratief schilderen op YouTube
Volg figuratief schilderen op instagram