DIY Schilderen

10 lessen die je echt vooruit helpen

DIY Schilderen is een boek voor de beginnende schilder die wil schilderen met olieverf of acrylverf. DIY staat voor Do It Yourself en dat is precies waar het boek om draait. Want met de duidelijke uitleg en bijna 30 opdrachten uit het boek ga je zelf aan de slag.

In tien lessen leer je alles over de materialen en het schilderen zelf. Je begint bij de basis: tekenen in perspectief. Aan het einde van het boek weet je precies hoe je in stappen een schilderij ontwerpt, schildert en afwerkt.

DIY Schilderen

In 2015 is DIY Schilderen al uitgegeven in een gedrukte versie, welke helaas helemaal is uitverkocht. Maar vanaf nu kunnen beginnende schilders de E-book versie kopen. Hoewel DIY Schilderen vooral is geschreven voor beginnende schilders, zullen ook mensen die al iets langer schilderen absoluut nuttige tips en technieken uit dit boek halen.

Het boek geeft je ieder hoofdstuk een aantal opdrachten. Eenvoudige opdrachten die je nog beter laten zien en ervaren wat je in theorie geleerd hebt. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een praktijk gedeelte. In dit praktijkgedeelte wordt een eenvoudige foto les voor les uitgewerkt tot een sfeervol schilderij. Op die manier kun jij nog beter zien hoe je zelf de les kunt toepassen.

Inhoudsopgave:

  1. Materialen
  2. Perspectief
  3. Kleuren mengen
  4. Kleurenleer
  5. Toonwaarden
  6. De schets
  7. Het schilderij
  8. Compositie
  9. Het verhaal
  10. De afwerking

Begin jij net met schilderen en wil je meer leren over de basistechnieken? Bestel dit boek dan nu!

Bestel het E-book DIY Schilderen

10 lessen die je echt vooruit helpen

In de 10 lessen van DIY Schilderen komen veel onderwerpen aan bod die iedere schilder zou moeten beheersen. Perspectief tekenen, diepte suggereren, huiskleuren mengen, een foto als inspiratie gebruiken, schetsen overzetten op het doek, vernissen en nog veel meer. Met dit boek leer je stap voor stap alles wat je moet weten.

En heb je naar aanleiding van het boek nog vragen? Dan krijg je gratis online hulp. Je kunt je vraag stellen via de contactgegevens op deze site of via de Facebook-pagina.

Ontdek het plezier van schilderen en bestel dit E-book voor € 9,-

Heb je een Kobo-plus abonnement? Dan is dit boek voor jou gratis te lezen.

Bestel het E-book DIY Schilderen

Hoe werkt je bestelling praktisch gezien?

Klik op de bestelknop. In tegenstelling tot mijn andere producten word je niet doorgeleid naar de webwinkel van deze website, maar naar die van Kobo.com. Hier koop en betaal je het E-book. Het E-book kost slechts 9 euro, inclusief de gratis hulp bij vragen. Het E-book heeft 91 pagina’s en is uitgebreid geïllustreerd. Om alle uitgelegde technieken te oefenen, vind je in het boek ruim 30 oefeningen. Je herkent ze aan de DIY-stempel in de kantlijn.

Het ISBN nummer is: 9789082353112

Het E-book is een Epub3 bestand en geschikt voor E-Readers, tablets, desktop, iOS, Android en Windows. Voor het lezen is wel een applicatie nodig om E-book bestanden te kunnen lezen. Veel van deze applicaties zijn gratis, zo ook Kobo’s eigen applicatie die je hier kunt downloaden.

Heb je een vraag of kom je er niet uit, dan kun je je vraag stellen via de contact pagina op deze site. Klik hier.

Bestel het E-book hier
Volg figuratief schilderen op Facebook
Bekijk het LinkeIn profiel van Roos van der Meijden
Volg figuratief schilderen op YouTube
Volg figuratief schilderen op instagram